Waarom een warmtepomp ook voor bedrijven een slimme investering is

hand-give-away-coins-sapling-is-growing-coins-including-piggy-banks-save-money-ideas

Warmtepompen veroveren na de particuliere markt nu ook de bedrijfswereld en de industrie. Ontdek waarom een warmtepomp ook voor jouw onderneming een slimme zet is, en welk type warmtepomp het meest geschikt is voor jouw energiebehoeften.

Een commerciële ruimte, kantoor of opslagruimte vereist meestal een constante temperatuur. Toch is zo’n ruimte verwarmen vaak een grote uitdaging. Met een klassiek CV-systeem, denk aan warmwaterradiatoren op gas, is het niet simpel om de temperatuur stabiel te houden. Tocht of de juiste plaatsing van de thermostaat zorgen vaak voor ergernis of kopbrekens.

Een milieuvriendelijke warmtepomp biedt een oplossing voor al deze problemen. Door een warmtepomp aan te sluiten op je vloerverwarming of bestaande radiatoren, zorg je ervoor dat de warmte continu en gelijkmatig wordt verdeeld. Dat is veel efficiënter dan wanneer je een grote kantoorruimte of handelspand telkens opnieuw opwarmt aan het begin van de werkdag.  

Op die manier verwarm je je bedrijf ecologischer, bespaar je fors op energiekosten en verhoog je het comfort van medewerkers en klanten.

Welke warmtepomp past bij jouw onderneming?

Wat voor jouw bedrijf de meest geschikte toestel is, hangt af van het gewenste vermogen en het haalbare rendement van de warmtepomp. Grotere bedrijven zitten al snel aan een vermogen van 50 KW. Dat betekent niet dat je één zware warmtepomp moet plaatsen. Je kan ook meerdere warmtepompen met een lager vermogen aan elkaar schakelen voor hetzelfde resultaat.

Een geothermische warmtepomp biedt het hoogste rendement. Toch is een geothermisch systeem voor veel bedrijven niet altijd haalbaar. Door plaatsgebrek is een horizontaal captatienet vaak geen optie. Kies je voor een verticaal captatienet, zijn er in meestal ook veel boringen nodig om aan de energievraag te voldoen. Op die manier kan het kostenplaatje hoog oplopen. 

Een lucht-water-warmtepomp is dat geval een uitstekend alternatief. Wil je een warmtepomp ook veel inzetten om te koelen? Dan is ook een lucht-lucht-warmtepomp zeker het overwegen waard. Contacteer ons gerust voor vrijblijvend advies over welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw onderneming. Wij bezorgen je binnen de 24 uur alle nodige info.

Welke warmtepomp het best is geschikt voor jouw bedrijf? En wat dat zal kosten? Contacteer ons. En je weet meteen waar je aan toe bent.

Waarom een warmtepomp plaatsen in je bedrijf?

1. Milieuvriendelijk

Een warmtepomp draait uitsluitend op elektriciteit en stoot bovendien geen gram CO2 uit. In combinatie met zonnepanelen kan je de verwarming van je bedrijfsruimte of fabriekshal gedurende een groot deel van het jaar bijna energieneutraal maken. Van duurzaam ondernemen gesproken.

2. Voor in elk gebouw

Een warmtepomp is er lang niet alleen voor nieuwbouw. Ook bestaande kantoren kunnen eenvoudig worden uitgerust met een warmtepomp, bijvoorbeeld via het bestaande vloerverwarmings- of radiatorennet. Zo maak je ook een bestaand pand in één klap een pak energiezuiniger.

3. Betaalbaar

De prijs van een warmtepomp ligt iets hoger dan die van een klassieke verwarmingsketel op gas. Dat verschil in prijs heb je snel terugverdiend door de energiebesparing, de vlotte installatie en de lagere onderhoudskosten. Je weet op voorhand precies wat de installatie je zal kosten én opbrengen. 

4. Meer werkcomfort

Eerst te koud, dan te warm. Klinkt herkenbaar? Een wisselende temperatuur is een typische twistappel op het werk. Met behulp van een warmtepomp hou je de de temperatuur stabiel, waardoor je werknemers in alle comfort hun werk kunnen doen. En werknemers die zich goed voelen, presteren beter. 

5. Aantrekkelijke premies

Is je onderneming in Vlaanderen gevestigd? En laat je een warmtepomp installeren door een erkend installateur? Dan kan ook jouw bedrijf in de meeste gevallen profiteren van een mooie bedrijfspremie. Hieronder vind je een kort overzicht van de premies voor bedrijven in 2022-2023. 

  • Geothermische warmtepomp: 57.000 euro
  • Lucht-water-warmtepomp: 23.500 euro
  • Lucht-lucht warmtepomp: 4.800 euro

Lees meer over de premies voor een warmtepomp.

Welke warmtepomp is voor jou de juiste oplossing?

Een lucht-water warmtepomp is ideaal om een grote ruimte continu op de juiste temperatuur te houden. Werkt je bedrijf eerder met korte pieken zoals weekendwerk? Of moet je magazijn maar een paar uur per dag verwarmd worden? Dan is een lucht-lucht-warmtepomp wellicht de juiste keuze. Advies nodig? Stuur ons een bericht en ontvang snel een helder antwoord.

Een warmtepomp combineren met zonnepanelen

Maakt je onderneming al gebruik van zonnepanelen? Dan sla je twee vliegen in één klap. Je genereert je eigen groene stroom, waardoor je fors minder betaalt voor energie. Tegelijk haal je het maximale rendement uit je zonnepanelen. Nog efficiënter omspringen met energie? Dan laat je ook een batterijsysteem installeren. Net als een thuisbatterij, maar dan voor bedrijven.

Warmtepompen: ook voor bedrijven de toekomst

Waarom nog twijfelen om een ecologische warmtepomp te plaatsen in jouw bedrijf? Met een warmtepomp sla je namelijk drie vliegen in één klap: je bespaart jarenlang op je energiefactuur, je maakt je bedrijf duurzamer en je werknemers en klanten genieten voortaan van meer comfort. 

Gerelateerde artikelen

© 2022 Pro Energy Solutions bvba

Eekhoutstraat 11, 8755 Ruiselede

BTW BE0 826 764 850

Proenergy